X
<span id="back-to-top-inner"></span>

Biografie

Beluister deze opname met een koptelefoon, dan is de bas een stuk beter te horen.

Sinds juni 2010 ben ii afgestudeerd als bassist aan de Popacademie in Enschede, met de minors educatie, backing vocals en music management.

Op het moment speel ik in de volgende bands:

Daarnaast geef ik basles, gitaarles, contrabasles en ukelele-les in Doetinchem. Naast het geven van muziekles ben ik ook in te huren als invalbassist, voor live optredens of studiowerk.

In het voorjaar van 2008 heb ik meegedaan met het project ‘Pimp Your Song’ van Imperial City Orchestra. Hiervoor schreef ik een nummer dat gearrangeerd werd voor een big band door de bekende componist/arrangeur Martin Fondse, waarna ik met het Imperial City Orchestra een aantal optredens op de grootste Jazz podia van Nederland heb gespeeld.
In 2013 ben ik met de band Lickety Split naar Afghanistan en Turkije geweest voor een korte tour. In 2014 speelde ik in China voor NIKE.

Tot 2017 speelde ik bij de band Yellow Suitcase. Deze band bracht in mei 2014 het debuutalbum uit. Dit album is hier te beluisteren. 

Ik heb meegewerkt aan een aantal CD’s en EP’s waaronder ‘A Place To Call Home’ van Ricardo Tillman, ‘What Is Real?’ van de band Sugar And Spikes en ‘Hooked On Record’ van de Achterhoekse roulatie formatie Hooked.

Door de jaren heen heb ik basles gehad van Louis Jonhson, Lee Sklar, Steve Bailey, Alphonso Johnson, John B. Williams, Davy de Wit, Rogier van Wegberg en Ruben de Wilde.

© Dayenne Wielheesen